Search
  • Liza Kregar

Telovadi, ker ljubiš svoje telo, ne zato, ker ga sovražiš...

Updated: Jan 21

Saj v resnici že sam naslov pove svoje. Pa vendar. Včasih se telo ne odzove na vadbo in zdravo hrano tako kot bi se moralo. Pa gremo od začetka. Zakaj si sploh želimo začet telovadit? Zato, ker bi rade izgubile kak kilogram, ki nas strašno moti? Ker si nismo všeč v ogledalu? Ker imamo celulit, ki ne gre stran? Ker imamo debele noge? Obročke okrog trebuha?.....mislim, da mi ni treba nadaljevat z naštevanjem...


KAJ PA.....

....če bi začeli telovadit, ker imamo svoje telo tako zelo radi? Kaj pa če se pogledamo in si rečemo, da si naše telo zasluži le najboljše?

Ali kdaj pomislimo, kaj vse naše telo prenese? Kolikokrat ga zanemarjamo, ga packamo s slabo hrano, ga mučimo s celodnevnim stresom, ga žalimo z negativnimi komentarji?


Pa še vedno funkcionira! Srce bije, noge hodijo po svetu, nikoli se ne pritožuje, včasih nam le pokaže, da se moramo ustaviti in malo bolje poskrbeti zanj in nam nameni kak prehlad.


Samo eno telo imamo v tem življenju in nemogoče je, da ga zamenjamo. V njem živimo. Dajmo poskrbet zanj, zato ker smo mu hvaležni in ne zato, ker ga ne maramo. Namenimo mu redno vadbo, da bo močno, sprostitev, umiritev, meditacijo, da se spočije in regenerira, kvalitetno hrano, da bo pokalo od energije in kakšno pohvalo, da bo sprejelo naš trud. Pa kakšen objem mu namenimo. Kar vsak svojemu. Zakaj pa ne ? :)


#loveyourbody #womanbody

262 views
 

041882684

©2019 by Liza Kregar- Funkcionalni trening za ženske FTŽ. Proudly created with Wix.com